Primarul general Ion Ceban susține că nu dă acceptul pentru desfășurarea marșului solidarității, organizat de comunitatea LGBT în data de 19 iunie.
„Nu am semnat pentru desfășurarea paradei și nu voi semna. Îmi asum în totalitate această decizie. Pot fi criticat, blamat și numit cu toate cuvintele de către cei din PAS care tare îi apără pe rețelele de socializare. Aceasta este poziția mea și a colegilor mei. Aceasta este poziția multor cetățeni care nu doresc un astfel de eveniment”, a conchis primarul.
Totodată, edilul a precizat că nu au fost încălcate niciodată drepturile nimănui.
„Ce de fapt se dorește prin această PARADĂ? Ce promovăm? Nu încălcăm dreptul nimănui, la muncă, educație și în societate, fiecare are drepturi egale. Ce am avut anii precedenți, la astfel de parade? Ieșiri în stradă și divizarea societății, un haos pe străzi în preajma acestor parade. Copiii nu trebuie să vadă aceste lucruri chiar pe stradă” a menționat Ceban.
Amintim că, la 31 mai, Mitropolia Moldovei a emis o declarație de presă prin care și-a exprimat nemulțumirea și a cerut autorităților să nu permită organizarea acestui marș, invocând un articol din legea privind întrunirile potrivit căruia acestea pot interzice desfășurarea unor asemenea acțiuni „care atentează direct la moralitatea publică și care încalcă flagrant libertățile altor persoane”. Menționăm că, la Chișinău, între 13 și 19 iunie 2022 a fost anunțat festivalul Moldova Pride, care conform programului urmează să se încheie cu Marșul solidarității organizat de comunitatea LGBT.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE