“Să revină părinţii acasă, să fie sănătoşi, să fie pace în lume, să li se respecte drepturile”. Acestea sunt doar câteva dintre dorinţele copiilor expuse, joi, 10 decembrie, pe mai multe panouri în holul Parlamentului. Astfel, spun organizatorii, deputaţii vor putea lua cunoştinţă de problemele copiilor şi chiar pot încerca să le îndeplinească parte din dorinţe.
Sute de mânuţe ale copiilor au fost desenate pe mai multe panouri, iar în interiorul desenului aceştia au scris câte o dorinţă.
Mai mulţi deputaţi au citit mesajele copiilor şi chiar şi-au imprimat mâinile pe panouri, lăsând şi ei mesaje.
“Acestea sunt lucruri simple pe care Parlamentul le-ar putea soluţiona prin modificări de legislaţie. Putem crea un cadru legal care să permită părinţilor să se întoarcă acasă, să aibă salarii bune şi să poată munci în ţară alături de copii”, a explicat Liliana Palihovici, preşedintele Comisiei parlamentare pentru pentru Protecţie Socială, Sănătate şi Familie.
“Deputaţii nu sunt magicieni, dar dorinţa noastră este să putem face totul pentru aceşti copii”, susţine deputatul Iurie Colesnic.
Preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu nu a lăsat un mesaj pentru panou. Dânsul a explicat şi de ce – “eu nu am dreptul să-mi scriu aici dorinţele, eu sunt obligate să le îndeplinesc. Nu putem face totul peste noapte, dar cu timpul visul de trăi într-o ţară liberă va fi împlinit”, a dat asigurări Ghimpu.
Expoziţia a fost organizată de UNICEF Moldova şi Comisia parlamentară pentru pentru Protecţie Socială, Sănătate şi Familie cu scopul de a sensibiliza opinia publică privind problemele copiilor. Evenimentul este dedicat aniversării a 20 de ani de la adoptarea Convenţiei ONU cu privire la drepturile copilului.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE