Liderul mondial Carlos Alcaraz nu a putut să-l învingă pe americanul Tommy Paul și a fost eliminat în sferturi la Mastersul de la Toronto Canada. Tommy Paul a pus capăt seriei de 14 victorii consecutive a lui Carlos Alcaraz, când a eliminat numărul 1 mondial în sferturile de finală. Americanul a lovit mingea curat și nu a făcut erori majore pentru a trece de principalul favorit din Canada cu 6-3, 4-6, 6-3 și a ajuns în prima sa semifinală ATP Masters 1000. Jucătorul în vârstă de 26 de ani, care l-a învins pe Alcaraz anul trecut la Montreal, a afișat o siguranță debordantă și a căutat adesea oportunități de a avansa în teren pentru a obține prima sa victorie în fața unui număr 1 mondial.

"Am făcut un meci foarte bun. Chiar am fost foarte concentrat, a spus americanul, în interviul său pe teren

„Nu poți începe nici un punct pe călcâie împotriva lui sau el va profita de asta așa că trebuie să te uiți după loviturile tale la începutul raliulului și am simțit foarte bine loviturile, iar asta a făcut diferența”, a spus Tommy Paul

Numărul 1 mondial a comis șase duble greșeli, mult prea multe pentru standardele sale, ceea ce i-a permis lui Paul să obțină a doua victorie consecutivă în fața lui Alcaraz în Canada.

Tommy Paul a câștigat 21 din 23 de punctele jucate la fileu și l-a surprins pe Alcaraz prin retururi puternice pe parcursul luptei de două ore și 20 de minute, în care spaniolul a comis 17 erori neforțate de forehand.

Alcaraz a fost mai mereu frustrat de erorile sale neforțate, în timp ce numărul 14 mondial a arătat o tranziție lină de la apărare la atac pentru a ajunge în semifinale.

Înfrângerea încasată de Carlos Alcaraz în sferturile de finală ale turneului din Toronto în fața lui Tommy Paul ne-a lăsat o imagine atipică a ibericului. După ce a pierdut primul set, dublul campion de Grand Slam a fost vizibil furios, până într-acolo încât, ajungând pe banca de rezerve, și-a pierdut cumpătul și a început să vorbească singur. Alcaraz a suferit, totodată, a cincea înfrângere în 54 de meciuri în acest sezon, în cursul căruia a câştigat şase trofee.

Semifinalist la Australian Open din acest an, Paul îl va întâlni în semifinale pe a șaptea cap de serie, Jannik Sinner. Jucătorul din New Jersey se află pe locul 12 în clasamentul live ATP și poate ajunge în Top 10 cu un succes la Toronto.

Alcaraz, care a strâns 6 titluri în acest sezon, a suferit prima sa înfrângere de la Roland Garros. Alcaraz l-ar putea întâlni pe Paul săptămâna viitoare la Cincinnati, unde este din nou cap de serie. În pofida acestei înfrângeri a lui Carlos Alcaraz ân fața lui Tommy Paul, spaniolul a oferit faza meciului

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE