Parlamentul va tăia din propunerile Guvernului în ceea ce privește unele majorări de taxe incluse în noua politică bugetar-fiscală, anunță Politik.md. Acest lucru a fost anunțat de către președintele Parlamentului, Andrian Candu, după ședința Biroului Permanent.
Potrivit speakerului, vor fi excluse: taxele pentru autovehicule, majorările la vinietă și majorarea cu 15% a impozitului funciar.
„Deși Guvernul a venit cu propunerile în Codul Fiscal de majorare pe unele elemente, în cadrul majorității parlamentare există un consens. Și Parlamentul Republicii Moldova nu va accepta majorarea nici a prețului venietelor, nici a impozitului funciar cu 15% și nici nu va accepta modalitatea nouă de impozitare a autovehiculelor.
Subiectele respective au fost discutate cu Ministerul Finanțelor. Eu personal am discutat cu ministrul și cu reprezentanții Guvernului și am anunțat că Parlamentul nu va accepta acele majorări de taxe”, a declarat Andrian Candu.
Menționăm, că acest proiect pentru anul 2016 a fost criticat de către mai mulți reprezentanți ai societății civile, dar și de către opoziție. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE