Organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare din 5 aprilie curent va costa bugetul de stat 40.427 mii lei, a declarat Eugeniu Ştirbu, preşedintele Comisie Electorale Centrale (CEC).

Cele peste 40,4 mln lei vor fi cheltuiți pentru întreţinerea activităţii CEC în perioada alegerilor, a Consiliilor Electorale de Circumscripţie, a Birourilor electorale ale secţiilor de votare şi a birourilor electorale de peste hotare.

În contextul ultimei prevederi, din suma menţionată vor fi alocate 800 mii lei pentru deschiderea secţiilor de votare în ambasadele moldoveneşti peste hotare.

Totodată, Ştirbu a specificat că 64 la sută din bugetul, care va fi alocat pentru organizarea alegerilor, vor fi valorificate pentru retribuirea muncii, iar alte 36% vor fi utilizate pentru campania de educaţie civică, tipărirea buletinelor de vot şi transportarea acestora prin localităţi.

Eugen Ştirbu a accentuat că bugetul alegerilor parlamentare actuale va acoperi în întregime cheltuielile de organizare şi desfăşurare a scrutinului cu excepţia amenajării secţiilor de votare, de care este responsabilă administraţia publică locală.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE