Telefonul mobil al cancelarului Angela Merkel probabil a fost interceptat de serviciile de spionaj americane, anunţă Biroul şefului Guvernului german, precizând că Merkel l-a sunat în această seară pe preşedintele SUA, Barack Obama, pentru a cere explicaţii.
Biroul cancelarului Germaniei a comunicat că există informaţii că telefonul mobil al Angelei Merkel a fost interceptat de servicile secrete americane, relatează Sky News.
În acest context, cancelarul german l-a sunat miercuri pe preşedintele SUA, Barack Obama, pentru a cere clarificări.
"Cancelarul i-a transmis preşedintelui Obama că, dacă informaţiile se vor confirma, această situaţie este total inacceptabilă", a declarat purtătorul de cuvânt al cancelarului german.
Barack Obama: Serviciile secrete americane nu monitorizează convorbirile Angelei Merkel
Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, i-a transmis Angelei Merkel că serviciile de informaţii americane nu au interceptat telefonul cancelarului german, după ce Berlinul a cerut clarificări în legătură cu această posibilitate.
Zilele trecute, presa a dezvăluit activităţi intense ale Agenţiei americane pentru Securitatea Naţională (NSA) de interceptare a telefoanelor cetăţenilor francezi, Parisul catalogând acţiunile drept "inacceptabile".
În august, presa a dezvăluit activităţi de spionaj ale serviciilor secrete americane care vizau oficiali UE şi din ţări europene, inclusiv germani.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE