Este clar că România şi Republica Moldova au un viitor comun în Uniunea Europeană. Şi cred că acest drum este ireversibil pentru Republica Moldova înspre UE, a declarat joi, 18 martie premierul român Emil Boc la inaugurarea Punctului Vamal Ungheni.
România abordează cu maximă atenţie relaţia cu „fraţii noştri de peste Prut”, în primul rând prin faptul că pe 31 martie se vor da primele permise pentru micul trafic de frontieră. Aproximativ un milion de cetăţeni din Republica Moldova, din 361 de localităţi care sunt eligibile, vor putea să vină să stea 90 zile, realizând acest mic trafic de frontieră specific tuturor ţărilor din UE, a spus Boc.
Premierul român a menţionat şi faptul că ”cu o zi înainte, Guvernul a adoptat un program de sprijin pentru Republica Moldova, pe o perioadă de patru ani, cu 100 milioane de euro - 25 milioane de euro în fiecare an - prin care România va face investiţii în şcolile şi drumurile din Republica Moldova, pentru a-i ajuta pe partenerii, pe fraţii noştri moldoveni să poată avea o infrastructură cât mai aproape de cea dorită de noi toţi”.
”Îi aşteptăm pe fraţii noştri de peste Prut cu mare drag la noi în ţară. Discutăm de oamenii care locuiesc la 50 de kilometri de frontiera cu România şi sunt convins că foarte mulţi moldoveni vor locui şi în partea aceasta a frontierei de aici înainte”, a afirmat, la rândul său, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE