Biroul politici de reintegrare de la Chișinău consideră că imaginile video cu presupusul atac cu drona, din 17 martie, asupra unui elicopter din regiunea transnistreană prezintă elemente de montaj.

Instituțiile de profil ale Republicii Moldova au analizat cu atenție imaginile video difuzate pe diverse rețele sociale și în mass-media din stânga Nistrului, a transmis Biroul politici de reintegrare.

În urma analizelor efectuate și a informațiilor acumulate, s-a ajuns la următoarele concluzii:

materialele difuzate conțin elemente evidente de montaj video, indicând faptul că incendiul elicopterului a fost cauzat de alți factori decât drona care apare în imagini;

⁠incidentul a fost provocat deliberat cu scopul de a crea panică și a menține tensiunea în societate pe ambele maluri ale Nistrului.

„Din informațiile de care dispunem, este important să informăm publicul că, în perioada următoare, se pun la cale mai multe astfel de acțiuni de către Federația Rusă, în perimetrul regiunii transnistrene și al Zonei de Securitate”, a avertizat sursa citată.

„În lipsa posibilității de a ataca militar Republica Moldova, astfel de acțiuni au scopul de a crește panica, de induce neîncredere în societate și de a slăbi economia. Accentuăm că asemenea acțiuni nu au consecințe reale și nu reprezintă un pericol real pentru cetățeni, ci sunt planificate doar pentru a speria oamenii”, a mai precizat Biroul politici de reintegrare.

Biroul politici de reintegrare de la Chișinăuîn avertizează că perioada următoare, se pun la cale mai multe provocări de către Federația Rusă, în perimetrul regiunii transnistrene și al Zonei de Securitate.

Autoritățile competente ale Republicii Moldova, în cooperare cu partenerii externi, urmăresc cu atenție situația din regiune, în vederea menținerii stabilității și preîntâmpinării unor noi provocări.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE