O bătrână de 77 de ani din satul Vâsoca, raionul Soroca a fost bătută, violată, jefuită și amenințată cu moartea în propria casă. Suspectul este un tânăr în vârstă de 19 ani, cunoscut cu antecedente penale.
Incidentul s-a petrecut în timp ce bătrâna, Nadejda Statnic se afla în ogradă. Fiind în stare de ebrietate, având în mână o lamă, tânărul a ameninţat bătrânica cu răfuială fizică, cerându-i 7.000 de lei.
La rândul său pensionara, speriată, i-a spus că nu are aceşti bani. Atunci agresorul a luat-o la pumni şi palme, după care a pus-o la pământ, a dezbrăcat-o şi a violat-o. Apoi a târât victima în casă, i-a legat mâinile şi picioarele şi a violat-o din nou.
După cele întâmplate individul a dat foc încăperii şi a închis uşile, lăsând victima legată. Bătrâna a reușit, totuși, să iasă afară și să strige până când un vecin a auzit-o şi a chemat ambulanţa, pompierii şi poliţia.
Audiat de oamenii legii, individul a mărturisit că era beat și s-a dus la consăteancă doar ca să-i ceara datoria din anul trecut - 100 de lei, însă nu pentru a face o asemenea tragedie.
Suspectul este cercetat de poliție pentru tentativă de omor, viol și tâlhărie, dacă va fi găsit vinovat el riscă până la 15 ani de pușcărie.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE