poza simbolFlorăriile din capitală au vândut în ajun de ultimul sunet, dar şi astăzi flori mai puţine decât în ceilalţi ani. Deşi majoritatea elevilor au procurat flori pentru profesori şi dascăli, comercianţii nu sunt mulţumiţi de vânzări.
„În acest an nici preţurile nu s-au majorat prea mult, cu până la 7 lei, pentru că ne temeam că nu vom avea nici atât vânzări”, spune o florăreasă, Raisa Dogaru. „Am sperat ca măcar de sărbători precum aceasta să mai facem ceva vânzări, că în restul zilelor nu prea ne merge”, a mai adăugat florăreasa.
Vera Antonov a lăsat acelaşi preţ la flori, ca să nu-şi piardă clienţii. „ Şi nu am dat greş, toţi care s-au apropiat de taraba mea, au plecat mulţumiţi de aici şi cu flori în mână.”
Absolventul Ion Buzu, a precizat că nu-i pare rău dacă scoate din buzunar mai mult pentru a cumpăra flori profesorilor săi. Acesta a cumpărat câte trei trandafiri albi pentru câteva profesoare, dar a precizat că este prea puţin pentru cât au făcut aceştia pentru el.
Astăzi, în centrul capitalei un trandafir era vândut cu 40-45 de lei. Majoritatea dintre aceştia sunt importaţi din Olanda.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE