politik.mdTraian Băsescu şi delegaţia oficială condusă de acesta, a ajuns acum câteva clipe la Chişinău. Băsescu a fost întâmpinat cu pâine şi sare de tineri îmbrăcaţi în port popular. La plecarea din Bucureşti, Băsescu a declarat că Republica Molodova are nevoie de sprijin direct, nu numai politic, din partea României.
Vom vedea formulele prin care Puterea de la Chişinău înţelege să acordăm acest sprijin, noi având deja punctul nostru de vedere”, a spus Băsescu, citat de Mediafax.
Preşedintele României a apreciat că după instalarea “regimului democratic” de la Chişinău a avut loc o clarificare a orientării acestei ţări spre UE.
Preşedintele a menţionat că un alt scop al vizitei este legat de cele 12 acorduri bilaterale a căror negociere a fost oprită din cauza poziţiilor fostului regim de la Chişinău. El a apreciat că negocierea acestora trebuie să continue, pentru ca relaţia bilaterală să capete noi posibilităţi legislative.
Programul vizitei cuprinde convorbiri oficiale între cei doi şefi de stat, precum şi întâlniri ale Preşedintelui României cu Primul ministru, Vladimir Filat, cu Primarul General al Municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, dar şi cu liderii fracţiunilor parlamentare din Republica Moldova.
Preşedintele Traian Băsescu va vizita, de asemenea, Universitatea de Stat “Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul şi viitorul sediu al Consulatului României din Cahul.
Şeful statului român este însoţit de ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, secretarul de stat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Eugen Tomac, senatorul Viorel-Riceard Badea, deputatul Tudor Panţîru, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE