Autoritățile propun trecerea parțială la învățământ online. Măsurile elaborate de Guvern pentru atenuarea impactului crizei energetice

Autoritățile au elaborat un proiect de hotărâre privind unele măsuri de prevenire și atenuare a impactului crizei energetice în caz de limitare a furnizării gazelor naturale și pregătirea pentru perioada sezonului de încălzire 2022-2023, transmite Deschide.md.

Documentul prevede instituirea unei comisii guvernamentale de coordonare a măsurilor necesare ce urmează a fi întreprinse de autorități/întreprinderi întru prevenirea și atenuarea impactului crizei energetice în caz de limitare a furnizării gazelor naturale, analiza potențialelor riscuri în cazul unor limitări sau sistări de gaze naturale, dar și stabilirea măsurilor necesare ce urmează a fi întreprinse de autorități/întreprinderi întru prevenirea și atenuarea impactului crizei energetice în caz de limitare a furnizării gazelor naturale.

Printre măsurile de reducere și atenuare a impactului în caz de limitare a furnizării gazelor naturale se numără:

  • Reducerea temperaturii agentului termic livrat în cadrul sistemului centralizat de producere a energiei termice cu până la 10%, în condițiile respectării valorilor minime normate. Aceasta ar urma să reducă consumul de gaze naturale în mărime de 13 mln. m3;
  • Sistarea iluminatului stradal pe timp de noapte (după ora 23:00), ce va reduce consumul de gaze cu 1,4 mln. m3;
  • Organizarea procesului de învățământ la distanță/online pentru instituțiile de învățământ (cel puțin 10 zile pe lună) – economie de circa 13 mln. m3.

Proiectul de hotărâre cu lista integrală a măsurilor de reducere și atenuare a impactului în caz de limitare a furnizării gazelor naturale găsiți mai jos.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE