Astăzi este utlima zi când alegătorii din Chişinău pot verifica şi solicita operarea de modificări în listele electorale pentru alegerile parlamentare anticipate din 29 iulie, atât în regim on-line, cât şi la Birourile secţiilor de votare.
Până acum, doar prin intermediul serviciului on-line de pe pagina web oficială a Primăriei www.chisinau.md, au fost înregistrate peste 3.200 de solicitări privind rectificarea listelor electorale. Majoritatea cazurilor se referă la numărul mai mare de persoane incluse pe listele electorale sau nu se regăsesc în aceste liste.
În urma verificării informaţiei, reprezentanţii preturilor de sector au câteva explicaţii în acest sens. Deseori se constată că pe unele adrese sunt înscrişi alegători în baza declaraţiilor de şedere, depuse de cetăţeni până la data de 26 iunie.
Aceste înscrieri sunt valabile însă doar pentru alegerile din 29 iulie. De asemenea, sunt situaţii când se confirmă că atât cei care domiciliază, dar şi foştii proprietari sunt înregistraţi pe aceeaşi adresă. Pentru soluţionarea unor asemenea situaţii, se recomandă proprietarilor locuinţelor să solicite secţiei paşapoarte din sector radierea din evidenţă a persoanelor străine. După care, modificările respective vor fi operate şi în lista electorală.
Totodată, studenţii ale căror vize de reşedinţă (înscrierile temporare în cămin) au expirat la încheierea studiilor, la 1.07.2009, vor fi excluşi din lista electorală. Prin urmare, persoanele care au verificat on-line lista electorală şi s-au regăsit în ea, dar de fapt au viza de reşedinţă expirată, vor fi excluse din listele electorale. Aceşti alegători vor putea să voteze pe adresa unde au viza de domiciliu permanentă. 
Amintim că alegătorii din oraşul Chişinău pot verifica listele electorale şi prin intermediul unui serviciu hot-line, apelând următoarele numere de telefon 201-708 sau 201-709.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE