În primele săptămîni ale lunii mai, la Arena Chișinău vor fi organizate competiții internaționale la water-polo, volei și baschet, anunță președintele Igor Dodon, după ce a întreprins o vizită.

„Complexul sportiv a atras atenția sporită din partea mai multor federații sportive străine, inclusiv a Asociației Europene de Baschet”, scrie Dodon pe Facebook.

Complexul sportiv va dispune de o arenă polivalentă, sală mică pentru competiții, club de tenis, bazin olimpic, Aqua Park, o piscină deschisă pe timp de vară - care iarna se va transforma în patinoar, dar şi de o parcare modernă. Lucrările de construcţie sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat. Complexul multifuncţional va avea o capacitate de cinci mii de locuri.

Arena Chișinău, proiect propus de Partidul Democrat, ar urma să aibă o capacitate de până la 5 mii de locuri și spații generoase pentru activități sportive, culturale, expoziții, conferințe și întruniri. Termenul propus inițial pentru realizarea proiectului a fost de un an.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE