Mai mulți candidați ai Partidului „Șansă”, inclusiv cei pentru funcția de primar al municipiului Orhei și al municipiului Bălți, dar și din alte zeci de localități, ar putea fi excluși din cursa electorală. Comisia Electorală Centrală, la cererea Serviciului de Informații și Securitate, a hotărât să se adreseze consiliilor electorale de circumscripție să anuleze înregistrarea în cursă a candidaților Partidului „Șansa” pe motiv că ar fi finanțați ilegal.

Membrii CEC au constatat încălcarea de către partidul „Șansă” a mai multor articole ale Codului Electoral ce se referă la modul de finanțare a campaniei.

„Se constată încălcarea de către partidul „Șansă” a Codului Electoral sub aspectul modului de finanțare, corupere alegătorilor, prin oferirea unor foloase din alte acțiuni de binefacere pentru a-și exercita drepturile electorale, utilizarea în campanie a altor mijloace decât cele din fondul electoral, depășirea plafonului fondului electoral și folosirea fondurilor financiare nedeclarate”, se menționează în decizia CEC.

În baza argumentelor CEC, circumscripțiile electorale din 9 localități sunt obligate ca până la 1 noiembrie să examineze anularea înregistrării candidaților din satul Tîrșiței, raionul Telenești,  satul Țareuca din Rezina, satul Ișcălău din Fălești, satul Dobrogea Veche din Sîngerei, satul Merenii Noi din Anenii Noi, satul Alexanderfield din Cahul, satul Pitușca din Călărași, satul Răculești din Criuleni și satul  Joltai din Găgăuzia.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE