Partidul Democrat din Moldova a anunțat un pachet social de inițiative care va sta atât la baza negocierilor de formare a unei coaliții de guvernare, cât și a activității formațiunii în perioada următoare. Aceasta în cazul în care se va forma o alianță cu participarea democraților. Anunțul a fost făcut de către prim-vicepreședintele PDM și premierul în exercițiu, Pavel Filip. 

”Suntem gata să discutăm acest „Pachet social pentru Moldova” cu partidele interesate să participe la implementarea lui. Credem însă că este vital ca această stare de neclaritate politică să ia sfârșit cât mai repede, toate partidele din Parlament să dea dovadă de maturitate și responsabilitate față de cetățeni, să dialogheze pe temele de interes prioritar pentru ei și să muncească pentru a le face viața mai bună”, a punctat prim-vicepreședintele PDM.

Pavel Filip a mai anunțat că Partidul Democrat își va intensifica în perioada următoare eforturile pentru a identifica parteneriatul politic, care să ajute Moldova să nu intre într-o criză politică și socială de durată, un parteneriat politic care să fie bazat pe așteptările și nevoile cetățenilor.

Printre inițiativele sociale anunțate de PDM se numără prohtamele naționale Prima Casă-4 pentru angajații din sectorul privat unde statul va compensa 50% din costul locuinței, asigurarea alimentării cu apă, construirea sistemului de canalizare, gestionarea deșeurilor solide. De asemenea, democrații mai propun majorarea mai multor plăți sociale, cum ar fi creșterea ajutorului acordat pentru perioada rece a anului de la 350 la 750 de lei.  

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE