Deputatul Lilian Carp, care face parte din lista scurtă a PAS cu candidaturi pentru alegerile locale din Chișinău, a dezvăluit că în seara de luni, 22 mai curent, va avea o ședință împreună cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, la Organizația PAS Botanica. Chiar dacă încă ezită să spună că anume el va candida pentru funcția de primar general, Carp recunoaște că are o viziune pentru dezvoltarea Chișinău.

Lilian Carp a comentat acuzațiile recente ale lui Ion Ceban, actualul primar de Chișinău carea spus că actula guvernare ar fi dat indicații să fie arestată mama primarului de Chișinău notează  Realitatea.md.

„Cât de mari sunt șansele ca Ceban să câștige? Decide populația. Dar să nu uităm că am avut cazuri, când politicienii în plină floare au pierdut alegerile. Să nu uităm și de comuniști, când nu le-au ajuns un mandat și la alegeri repetate au pierdut mai multe, și a început dezintegrarea partidului. Oamenii au dreptul să-și aleagă primarul de Chișinău. Că ați comandat arestarea mamei sale? Asemenea tipuri de declarații întrec limita bunului simț. Oraculul de la Fălești i s-a aliniat acum. Sunt metodele pe care a lucrat Ceban. Eu niciodată, puteți întreba orice șef cu care conlucrez, dacă vreodată le-am spus ceva, în afară de scrisorile prin secretariat. Nu stau de vorba cu ei, pentru că trebuie să existe independența instituțiilor. Să nu uităm cum Ceban cu Plahotniuc a organizat referendum pentru demiterea lui Chirtoacă, să nu uităm cum cu Plahotniuc a anulat alegerile la care a câștigat Andrei Năstase. S-o ia mai ușor. Am simțit pe pielea mea ce înseamnă presiune”.

În această ordine de idei, deputatul a subliniat că „dacă aș merge într-o campanie electorală, unica arma pe care o vor avea este cuvântul: despre cum trebuie să arate orașul”. „Dacă aș fi tentat vreodată să candidez”, a adăugat el.

Ce ține de anunțul făcut de PAS cine va fi candidatul Carp a spus:

 „Într-un viitor apropiat va fi anunțat. Au loc procesele de consultanță cu organizațiile locale, se discută câteva candidaturi. Va avea loc convenția în prima sau a doua săptămână a lunii iunie, unde se va face anunțul. 11-12 iunie. Este totuși dreptul echipei, dar sunt numele care s-au vehiculat (Vladimir Bolea, Andrei Spînu, Natalia Gavrilița, Mihai Popșoi). Sunt în această listă scurtă”.

Potrivit politicianului, „oricine care participă la un asemenea concurs își dorește să implementeze o viziune pentru Chișinău”. Întrebat în caz că va obține mandat de consilier, fără unul de primar, dacă îl va accepta și va rămâne în Consiliul municipal Chișinău sau va reveni la mandatul de deputat, Lilian Carp a ezitat să răspundă, dând de înțeles că este prea departe un astfel de scenariu de momentul de față.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE