În primul rând, presa ar trebui să redea corect declaraţiile făcute de oricine şi să fie foarte atentă la ce se referă exact exponentul – a răspuns ministrul Alexandru Oleinic, întrebat de către reporterul politik.md despre acuzațiile aduse Ministerului în ședința recentă de Guvern, de joi, 10 februarie.
”În contextul discuţiilor din şedinţa de ieri pe marginea sumelor plătite de oameni pentru documentele emise de stat, am spus clar şi reconfirm - procura nu costă nimic. Pașaportul emis în termen de o lună costă 250 de lei cu sau fără procură, dar dacă cetățeanul dorește să i se presteze un serviciu mai urgent, acest lucru costă” - a declarat Alexandru Oleinic, ministrul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor.
”Adică, atunci când m-am referit la costul procurii, am menţionat că aceasta este gratis, însă costă serviciul şi aici o să verificăm care este diferența” - a mai spus ministrul.
Întrebat despre aflarea în continuare în funcţie a directorului Întreprinderii de Stat „Registru”, Vladimir Molojen, fapt reproşat în presă, ministrul a declarat că ”orice învinuire poate fi adusă oricărei persoane de către organele competente, care au acest drept. Noi analizăm starea de lucruri din cadrul Ministerului și, în curând, o să informăm opinia publică dacă, într-adevăr, avem de a face cu oameni vinovați de anumite decizii sau acţiuni, la orice întreprindere din subordinea ministerului, şi vă asigur că toți vor fi pedepsiți”.
Ministrul a promis că, în decurs de o lună, se vor face modificări în structura Întreprinderii de stat „Registru”, ”acţiune pe care mi-am propus-o din ziua de când am devenit ministru” – a spus în concluzie Alexandru Oleinic.
Taxele serviciilor suplimentare de urgentare a perfectării şi eliberării actelor de identitate:
Serviciile de urgentare a perfectării şi eliberării actelor de identitate pentru persoanele ce sunt în afara ţării sunt mai scumpe:

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE