Serafim Urechean este de părere că alegerile anticipate au fost provocate de Partidul Comuniştilor, fapt pe care acesta încearcă să-l ascundă dând vina pe alţii.
”După toate cele întâmplate este evident că alegerile anticipate sunt o consecinţă a guvernării comuniste şi singura soluţie democratică pentru a reda legitimitatea puterii în R. Moldova”, a adăugat liderul AMN.
În acest sens, partidele democratice şi-au anunţat disponibilitatea şi câteva precondiţii, răspunzând la chemările domnilor Mirek Topolanek, prim-ministrul Cehiei, care deţine Preşedinţia Uniunii Europene (UE) şi Javier Solana, Înaltul reprezentant al UE pentru politică externă.
”Comuniştii, ca de obicei, au preferat scenariul murdar al votului de aur, al votului trădător obţinut prin corupere, mizând pe faptul că cineva va cădea victimă şantajului financiar-politic, aşa cum s-a întâmplat în 2005. Puterea a avut scopuri absolute – sau să discrediteze total opoziţia, sau, în caz contrar, să lanseze un atac total asupra Moldovei”, a menționat Urechean.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE