Daniil Medvedev l-a învins în această seară, în 5 seturi, pe Jannik Sinner, într-un meci de 4 ore din sferturile de finală ale Wimbledon 2024.

Daniil Medvedev s-a calificat în această seară în semifinalele Wimbledon 2024, după ce l-a învins în 5 seturi pe Jannik Sinner, favoritul nr. 1, cu scorul de 7-6 (7), 4-6, 6-7 (4), 6-2, 3-6,.

Rusul și-a luat, astfel, revanșa în fața italianului care l-a învins în finala de la Australian Open, în ianuarie, tot în 5 seturi, scor 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3, iar acum se va duela în semifinale cu Carlos Alcaraz, în fața căruia are o altă "poliță de plătit".

În urma victoriei cu Sinner, Daniil Medvedev este doar al patrulea jucător din istorie care îl învinge pe numărul 1 ATP de trei ori sau mai mult la un Grand Slam, după anul 2000. Doar Novak Djokovic, Rafael Nadal și Stanislas Wawrinka au mai reușit asta.

În semifinalele Wimbledon 2024, Daniil Medvedev îl va înfrunta Carlos Alcaraz, cap de serie nr.3, spaniolul l-a învins pe americanul Tommy Paul în 4 seturi cu scorul de 5-7, 6-4, 6-2, 6-2, după 3 ore și 14 minute de joc. În cealaltă semifinală vor sta față în față câștigătorii din meciurile Lorenzo Musetti - Taylor Fritz și Alex De Minaur - Novak Djokovic.

După eliminarea lui Sinner în sferturile de finală de la Wimbledon italianul va rămâne în fruntea ierarhiei ATP, deși cu un avantaj mai mic față de urmăritorii săi, Novak Djokovic și Carlos Alcaraz.

Jannik a pierdut 320 de puncte față de anul trecut, când a ajuns în semifinale la Londra, așa că acum are 9.570 de puncte în clasamentul live.

De partea cealaltă, Novak Djokovic are 7.560 de puncte în clasamentul live. Dacă îl va învinge pe Alex de Minaur, va avea 7.960 de puncte, iar dacă va ridica a opta oară trofeul la Wimbledon va ajunge la 9.160 de puncte, ceea ce înseamnă cu 410 mai puține decât Sinner.

Este clar că Nole nu va putea să-l depășească pe italian la finalul celui de-al treilea Grand Slam al sezonului, dar s-ar apropia foarte mult de el, ceea ce ar face ca până la sfârșitul sezonului sârbul să aibă șanse să revină pe locul 1 mondial

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE