Autorităţile americane au recomandat miercuri, 23 septembrie, cetăţenilor SUA să fie prudenţi în timpul deplasărilor în Germania, ţara pe care reţeaua teroristă Al-Qaeda a ameninţat-o cu atacuri, în cazul în care cancelarul în exerciţiu Angela Merkel va câştiga alegerile legislative din 27 septembrie.
“Al-Qaeda a difuzat recent o înregistrare video în care Germania este ameninţată clar”, a anunţat pe site Departamentul de Stat american, care le cere “cetăţenilor americani să fie permanent în gardă” în timpul călătoriilor în Germania.
“Americanilor li se cere să supravegheze presa şi să evalueze nivelul de securitate atunci când merg în locuri publice şi intenţionează să meargă la hoteluri, restaurante sau spectacole”, adaugă Departamentul de Stat.
Într-o înregistrare video în germană, publicată în urmă cu circa 10 zile, un bărbat care se prezintă drept Abou Talha afirmă că germanii vor avea o “trezire dureroasă” după alegerile de duminică, în cazul în care acestea sunt câştigate de Merkel.
Bărbatul îşi îndeamnă “fraţii” să “rămână departe de locurile care nu sunt vitale timp de două săptămâni după alegeri, dacă poporul german nu se hotărăşte să îşi retragă soldaţii din Afganistan”.
Germania, condusă din 2005 de o amplă coaliţie, are 4.200 de soldaţi desfăşuraţi în Afganistan.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE