Sunt tineri şi frumoşi, iar Dumnezeu i-a fericit cu trei copii, tripleţi. Unica lor problemă este că nu au un acoperiş deasupra capului. Este vorba de familia Guţu, Ludmila şi Andrei care au tripleţi, două fetiţe şi un băieţel de un an şi şapte luni. Familia se descurcă greu, iar tatăl copiilor nu se poate angaja la lucru pentru că tânăra mămică are nevoie de ajutor acasă.
În acest scop, ministra Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, a lansat luni, 29 iulie Campania “Ajutăi-să aibă o casă”.
Tinerii locuiesc în satul Opaci, raionul Căuşeni şi visează la o casă a lor. Casa în care trăiesc în prezent, în chirie, urmează să fie vândută de proprietari luna viitoare şi atunci tânăra familie nu va avea unde locui. “Cât de mică, dar să fie a noastră, să ne putem creşte copiii, nu vrem castele, căci părinţii noştri sunt în vârstă şi nu ne pot ajuta cu nimic”, spune cu durere şi lacrimi în ochi Ludmila Guţu. 
Prezentă la conferinţă, Irina Malanciuc, reprezentanta unei organizaţii engleze a oferit tinerilor un ajutor financiar în valoare de 500 de euro. La rândul său, ministra Valentina Buliga a promis că următorul salariu îl va oferi familiei Guţu.
Toţi oamenii cu inimă mare care doresc să ajute tânăra familie o pot face transferând bani pe următorul cont bancar:
Cont bancar: 22 66 08
Cont trezorial: 430 515 101 731 201
Cod fiscal: 100 760 100 6140

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE