În ultima săptămână, aproape 8000 de cetăţeni români au intrat în Republica Moldova. Majoritatea sunt atraşi de preţurile mici practicate de comercianţii noştri şi îşi fac aprovizionarea pentru Paşte.
Inaugurată acum o lună şi jumătatate, vama Rădăuţi-Prut înregistrează un trafic record. Peste 20 de mii de persoane, majoritatea români şi 8601 autoturisme au trecut prin acest punct de frontieră deschis la graniţa cu Republica Moldova ,, Numai în ultima săptămână, prin vamă au trecut 4698 de persoane şi 2026 de maşini. Cei mai mulţi merg la cumpărături în Republica Moldova pentru că preţurile sunt la jumătate. În această săptămână ne aşteptăm la un trafic şi mai mare în vămi că se apropie sărbătorile" a declarat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră.
O scădere a traficului s-a înregistrat la Stânca-Coşteşti. Doar 2300 de persoane au trecut prin acest punct în ultima săptămână. În ultima lună şi jumătate, 17 mii de persoane şi 8600 de autoturisme au trecut prin punctul de frontieră Stânca-Costeşti.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE