„Urmează să facem o inventariere a Curţii de Conturi şi pe urmă mai vedem ce şi cui îi revine”, a declarat speakerul Parlamentului, Mihai Ghimpu, joi, 24 septembrie, cu referire la cereea fracţiunii comuniste de a conduce SIS-ul, Curtea de Conturi şi Comisia Electorală Centrală.
„Comuniştii au vrut tot nu doar Curtea de Conturi şi CEC-ul. În primul rând, trebuie să vedem dacă cu adevărat au aparţinut aceste instituţii opoziţiei. Nu prea se leagă vorbele şi cu faptele”, a explicat Mihai Ghimpu.
Declaraţiile au fost făcute în contextul în care deputaţii comunişti şi-au exprimat dorinţa de a subordona cele trei instituţii menţionate mai sus, pe motiv că, potrivit legislaţiei, acestea revin opoziţiei.
Anterior, premierul desemnat, Vlad Filat a declarat cu privire la solicitările fracţiunii comuniste că „aceste instituții oricum s-au aflat sub influența comuniștilor”. Totodată, Filat a dat asigurări că în scurt timp toate aceste structuri urmează să fie depolitizate, „indiferent cine se află la guvernare și cine e în opoziție”.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE