Aeronavele Air Moldova, reținute în Antalya, au fost deblocate. Despre asta anunță Autoritatea Aeronautică Civilă. Potrivit comunicatului de presă emis de această entitate, în următoarele ore vor fi efectuate zborurile restante care au afecta aproape 1200 de persoane.

„Grație eforturilor depuse de autoritățile aeronautice ale ambelor state cu implicarea Ambasadei R.M. în Turcia a fost posibilă ridicarea restricției impuse pentru aeronava A 321 cu nr. de înmatriculare YR-ADI fiind realizate la moment toate procedurile speciale de pregătire a aeronavei pentru executarea zborurilor. (...) În total pe parcursul celei de a doua jumătate a zilei de 05.06.2022 compania va realiza 3 segmente de zbor prin intermediul cărora va transporta circa 660 pasageri”, se arată în comunicat.

Mâine, 6 iunie, va fi deblocată și a doua aeronavă, dar pentru a se asigura că toate zborurile vor fi efectuate și drepturile pasagerilor respectate, la solicitarea Air Moldova „au fost autorizate zboruri suplimentare a companiilor turcești Pegasus – 1 cursă AYT-KIV-AYT (a câte 186 pasageri/segment) pentru data de 05.06.2022 și Freebird – 1 cursă AYT-KIV-AYT (a câte 180 pasageri/segment) pentru data de 06.06.2022”.
Amintim că, în ultimele 2 zile, 2 aeronave Air Moldova care efectuau curse charter pe direcția Chișinău-Antalya au fost reținute la sol în Turcia din cauza unor datorii. Air Moldova a venit cu un comunicat de presă unde menționează că nu are astfel de datorii. Între timp au fost afectați sute de oameni care își planificase zboruri în această perioadă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE