Multă lume din înalta societate și-a dat întâlnire la sfârșitul săptămânii trecute pentru a face acțiuni de caritate persoanelor care suferă de cancer în stadii avansate.
Clubul de noapte Flamingo și Fundația Filantropică Medico-Sanitară ”Angelus Moldova” au organizat acest eveniment pentru a face viața bolnavilor incurabili de cancer mai veselă.
La eveniment au fost prezenți interpreți de muzică ușoară, dar și oameni de afaceri printre care Aura, Adrian Ursu, Serj Kuzencov, Vitalie Dani, Indiana, Natalia Gordienco, formația Acord, Janet Ierhan, Petru Lucinschi, Viorica Nagacevschi, etc.
Cei prezenți au avut parte de un spectacol de binefacere în care s-au pus la licitație mai multe obiecte valoroase. Cartea lui Grigore Vieru, ”Cele mai frumoase amintiri” a fost cumpărată cu 700 de lei, o sculptură din lemn, ”soarele Moldovei” a fost cumpărată cu 1.500 de lei, un pumnal a fost vândut cu 3.700 de lei, un tablou cu 5.000 lei, etc. Astfel, în urma donațiilor făcute s-au adunat 32.200 mii lei.
Fiecare interpret a ținut să le ureze cât mai multă seninătate în inimile celor care suferă de cancer și desigur multă sănătate, înainte de a interpreta câte o piesă.
Interpretul Vitalie Dani a îndemnat pe fiecare să nu uite de cei mai triști ca noi, ”să nu uităm că fiecare clipă este foarte importantă. Nimeni nu este asigurat, adică nu va știe ce va fi mâine, de aceea trebuie să întindem o mână de ajutor tuturor persoanelor care au nevoie de noi”.
Aura le-a spus persoanelor bolnave că speranța moare ultima, de aceea ”trebuie să crezi că va fi totul bine și vor veni și clipe fericite. Sunt optimistă, dar cu toții trebuie să contribuim întru ajutorarea persoanelor care suferă de orice boală și să-i facem să zâmbească, pentru că în ultimă instanță asta le mai rămâne”.
”Inimile noastre sunt pentru cei mai triști ca noi, pentru cei care au nevoie de noi”, a menționat Doina Sulac. Serj Kuzencov a spus că s-a aflat și el printre persoane care suferă, de aceea este mereu alături de ei. ”Este ceva frumos ceea ce se întâmplă aici, este o idee foarte frumoasă și nobilă”.
Valeriu Isac, directorul Fundației ”Angelus Moldova” a menționat pentru Politik că inițiativa acestui eveniment a venit din partea clubului Flamingo, ”ceea ce este un lucru îmbucurător și acest lucru vorbește despre aceea că societatea noastră începe să se trezească”.
În fiecare lună sunt internați câte 150 de pacienți bolnavi de cancer, dintre care în jur de 30 sunt copii, vârsta pacienților este începând cu 7 luni.  
Toate serviciile fundației sunt gratuite, efectuate de o echipă de 6 medici și 4 asistenți sociali, voluntari. ”Toate serviciile sunt gratuite, dar sunt foarte costisitoare, de aceea noi suntem mereu în căutare de fonduri”, a menționat Isac.
Silvia Grossu, una dintre fondatorii Fundației ”Angelus Moldova” a spus: ”suntem prezenți pentru a ajuta cât de puțin persoanelor pentru care bolile canceroase sunt sfârșitul lumii. De multe ori persoanele care află de ce boală suferă își refac totalmente viața, dar altele își găsesc puterea să evadeze din astfel de stare. Viața are un început, dar are și un sfârșit, de aceea eu vreau să urez tuturor celor aflați în suferință să se gândească mai mult la cei din jur, să se bucure de orice zi, de orice răsărit de soare și să înțeleagă că toate au un sfârșit și să încerce să găsească forțe să depășească stările acestea de tristețe profundă ca să poată atât timp cât le este hărăzit să trăiască cu adevărat”.   
Fundația Filantropică Medico-Sanitară ”Angelus” este o organizație nonguvernamentală, non-profit, apolitică, înființată în anul 2000, destinat bolnavilor incurabili de cancer în stadii avnsate. Fundația prestază servicii de binefacere tuturor pacienților.
voluntarii Fundației ”Angelus Moldova”

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE