Două autoturisme și un autocar plin cu moldoveni au fost implicate într-un accident rutier, în noaptea de vineri pre sâmbătă, în apropiere de localitatea Crasna, județul Vaslui din România. În urma impactului au rezultat șase victime, dintre care două au decedat.

Din primele cercetări efectuate se pare că un autoturism înmatriculat în județul Galați, condus de un bărbat de 38 de ani, din comuna Ghidigeni, aflat singur în autoturism, care se deplasa din direcția Crasna spre Bârlad, ar fi acroșat bordura unui pod rutier și ar fi pătruns pe sensul opus unde ar fi acroșat un autoturism înmatriculat în județul Alba, condus pe direcția Bârlad - Crasna de un bărbat de 26 de ani, din comuna Drânceni, județul Vaslui. Ulterior producerii impactului, autoturismul înmatriculat în județul Alba ar fi fost acroșat de către un autocar înmatriculat în Republica Moldova, condus de un bărbat de 36 de ani, din București, care circula în spatele autoturismului, pe sensul Bârlad - Crasna. În urma producerii evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului auto din județul Galați și al unui pasager din autoturismul înmatriculat în județul Alba, bărbat în vârstă de 42 de ani, din comuna Stănilești"”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Potrivit acestuia, ceilalți patru ocupanți ai autoturismului înmatriculat în județul Alba au fost transportați la unități medicale pentru acordarea de îngrijiri medicale, doi dintre aceștia, bărbați în vârstă de 47, respectiv 26 de ani, din Stănilești, fiind în stare gravă.

Din autocarul implicat în accident nu au fost persoane vătămate.

Ulterior a fost comunicat că încă un bărbat implicat în accident a decedat pe patul de spital. Potrivit presei locale, este vorba despre un bărbat în vârstă de 42 de ani, care avea doi copii, pe care îi creștea singur după ce soția l-a părăsit. A doua persoană decedată în cumplitul accident de la Crasna este un bărbat din comuna Ghidigeni, județul Galați, angajat la Poliția Locală din Tecuci. Acesta se afla singur în mașină.

Alți doi bărbați se află în comă, la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Aceștia munceau în domeniul construcțiilor, în județul Alba, iar în această dimineață se întorceau acasă.

Conducătorul autocarului a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ. Conducătorul autoturismului înmatriculat în județul Alba nu a putut fi testat la fața locului, urmând să îi fie prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE