Pentru prima dată în R. Moldova astăzi, 11 octombrie, a fost lansată o Academie Politică. Aceasta presupune un program de instruiri şi discuţii politice, care își propune drept scop crearea și dezvoltarea tinerilor și viitorilor oameni politici.

Deputatul George Mocanu a declarat că, în cadrul programului, tinerii vor aborda subiecte ce ţin de interesul şi participarea cetăţenilor în viaţa politică, încrederea alegătorilor în sistemul politic şi în politicieni, relaţia economic-politic.
 
„Această şcoală vrea să deschidă alte orizonturi, alte unghiuri de reflectare a realităţilor vieţii politice, sociale şi economice din Moldova. Cei mai curajoşi vor avea posibilitatea să se apropie şi de vârtejul centrului de putere, acolo unde luminile birourilor de lucru nu se sting niciodată. Dacă participanţii la academie vor învăţa să devină foarte buni cetăţeni, atunci înseamnă că ne-am atins scopul, iar dacă unii vor dori să facă şi politică - atunci rezultatul va fi dublu”, a menţionat George Mocanu în cadrul evenimentului de inaugurare a academiei.
 
Unul dintre beneficiarii proiectului, Adrian Popescu, masterand la ASEM, a  declarat că a ales să facă această şcoală, deoarece urăşte indiferenţa şi nu vrea să fie manipulat. „Consider că un om indiferent este un om slab. De aceea, îndemn tinerii să construim împreună o cultură politică”, a spus Adrian Popescu.

Un alt beneficiar, Elena Vârtos, studentă la ULIM, susține că prin acest proiect ea își dorește să înţeleagă procesele politice din Moldova şi să distrugă stereotipul că tinerii nu sunt interesaţi de politică.

În cadrul primei promoţii a Academiei Politice au fost selectaţi 40 de tineri, care la final vor primi certificate de absolvire. Cursurile sunt gratuite şi vor fi susţinute de politicieni, traineri şi experţi în diferite domenii. Instruirile Academiei Politice se vor desfăşura în perioada 11 octombrie 4 decembrie, timp în care participanţii se vor familiariza cu activitatea Parlamentului, Guvernului, dar şi a altor autorităţi publice centrale şi locale.
 
”Academia Politică” a fost lansată cu suportul Fundaţiei ”Konrad Adenauer”  în parteneriat cu Organizația de Tineret a PLDM.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE