Furnizorul de energie electrică „Premier Energyˮ a informat că, începând de astăzi, 26 ianuarie, mai multe locuri de consum ale S.A. „Apă-Canal Chișinău”, inclusiv cele în care își are sediul administrativ furnizorul de apă, sunt deconectate de la sursele de energie electrică, în total clădirile de pe 16 străzi din municipiul Chișinău. Motivul deconectării este datoria în creștere, neachitată de furnizorul de apă care constituie 73,2 milioane de lei, dintre care 44,7 milioane de lei, conform facturilor cu termenul expirat.

Pe de altă parte primarul Capitalei Ion ceban spune că acțiunile furnizorului sunt o presiune asupra Primăriei Chișinău și „Apă-Canal Chișinău”, iar guvernarea actuală vrea să falimenteze furnizorul de apă.

„Scopul guvernării este să lase Chișinăul fără apă, să întoarcă mirosul neplăcut în capitală, să facă de vină în toate Primăria și să falimenteze ”Apă-Canal”.(…)Deși este ilegal să se acționeze în așa mod, când pot fi găsite soluții  pentru a nu se purcede la astfel de acțiuni. Sunt lucruri strategice și vitale pentru oameni. Municipalitatea și întreprinderile mereu și-au onorat obligațiunile, de ce ar fi nevoie de așa mare presiune când am informat la toate nivelele că situația se poate agrava.

Unde este Comisia pentru Situații Excepționale acum?

Solicităm convocarea imediată a CSE!

Acoperiți 300 de milioane datorie și obligațiuni creditare pentru 2023 la Întreprinderea strategică pentru Chișinău.

Amintesc că până în 2022, luna noiembrie, când au început scumpirile majore la toate serviciile, în special la energia electrică, municipalitatea și ”Apă-Canal” nu a avut nicio restanță.

Compania ÎCS „Premier Energy” deconectează de la lumină obiecte din dotarea S.A. ,,Apă-Canal Chișinău”.

A fost deconectat Sectorul rețele de apă Rîșcani și Sectorul rețele de apă Botanica”, a scris Ion Ceban.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE