Echipa portalului informațional Politik.md felicită toate femeile cu ocazia zilei de 8 martie, pentru că sunt: cele care înseninează zilele bărbaților – deși ei se plâng, dar numai pentru că așa s-au obișnuit -, cele, care numai când privesc către copiii, dau lumii mai multă frumusețe, cele care găsesc în fiecare zi timp pentru orice problemă și orice nevoie a celor dragi, dar și pentru că, deși se mai plâng câteodată, o iau de la capăt în fiecare zi, mai puternice și mai hotărâte, iar sufletul lor știe ce este iubirea, cum se dăruiește și cum se primește ea... și pentru tot ceea ce reprezintă ea, FEMEIA..., pentru ele timpul se oprește în loc, la fiecare început de primăvară, ca să le aducă un omagiu și un mărțișor.
În mod special, felicitări pentru femeile care sunt mereu alături de noi Diana Lungu, Dorina Arsene, Alexandra Cociorva, Viorica Nagacevschi, Vitalia Pavlicenco.
Pe 8 martie se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Femeii. Prima zi s-a ţinut în 19 mai 1911 în Germania, Austria, Danemarca şi în alte cîteva ţări europene. Data a fost aleasă de femeile germane pentru că, la aceeaşi dată în 1848, regele Prusiei a trebuit să facă faţă unei revolte armate şi a promis că va face o serie de reforme, inclusiv introducerea votului pentru femei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE