Sobele defecte folosite pentru încălzire au făcut 5 victime în ultimele 24 de ore. Astfel, la data de 25 ianuarie, ora 07:30, în oraşul Ceadîr - Lunga, U.T.A Găgăuzia, într-o odaie a casei de locuit a fost depistat corpul neînsufleţit a proprietarului de 69 ani. În odaie erau arse parţial bunurile materiale. Timpul probabil de producere al incendiului este ora 02:00, se arată într-un comunicat al Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.
Tot din aceeaşi cauză a decedat şi o femeie de 80 de ani într-o construcţie auxiliară cu dimensiunile 4x6m, situată lângă casa pădurarului în apropierea satului Cosăuţi, raionul Soroca. Incendiul a distrus 50% din acoperiş şi bunurile materiale din interior.
În satul Şuri, raionul Drochia, într-o odaie, a casei de locuit a ars parţial lenjeria de pat şi tot aici pe la ora 11:00 a fost găsit decedat proprietarul de 84 ani. Timpul probabil de producere al incendiului este ora 04:00.
O altă femeie de 80 de ani din satul Costuleni, raionul Ungheni a decedat, de asemenea, într-un incendiu care a distrus circa 60 % din acoperişul casei de locuit şi bunurile din două odăi. În timpul declanşării incendiului a explodat şi butelia de gaz de la bucătărie.
Iar în satul Beşghioz, U.T.A Găgăuzia, în jurul orelor 17:00 de către un vecin, a fost depistat într-o odaie plină de fum, corpul neînsufleţit a stăpânei de 83 de ani.
Menționăm că de la începutul anului 2010 s-au produs 147 de incendii în care au murit 32 de persoane.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE