Un cetăţean al Tunisiei, unul al Federaţiei Ruse şi doi cetăţeni din Turcia vor fi expulzaţi din ţară, deoarece aceştia îşi desfăşurau activitatea de muncă în mod ilegal. Cei 4 cetăţeni străini se aflau ilegal pe teritoriul Republicii Moldova şi munceau în lipsa permisului de şedere cu scop de muncă.
Acest lucru a fost depistat în perioada 10-13 mai 2011, în urma desfăşurării unui complex de acţiuni în mun Chişinău de către ofiţerii Biroului de migraţie şi azil al MAI. Astfel, oamenii legii au stabilit că un cetăţean din Tunisia, în vârstă de 40 ani şi unul din Federaţia Rusă, de 31 ani, se aflau ilegal pe teritoriul Republicii Moldova.
În acelaşi context, se mai mentionează, că doi cetăţeni turci în vârstă de 35 şi, respectiv, 37 de ani îşi desfăşurau activitatea de muncă pe un şantier de construcţie din municicpiul Chişinău, fără autorizaţie de încadrare în câmpul muncii. Anterior, cei doi au fost expulzaţi de pe teritoriul Republicii Moldova, astfel, fiind conştienţi de faptul că au interdicţie de intrare pe teritoriul ţării, au evitat punctele de trecere a frontierei şi au revenit, prin segmentul transnistrean. 
În prezent, cei patru „oaspeţi ai capitalei” vor fi expulzaţi de pe teritoriul Republicii Moldova, aplicându-li-se şi câte o amendă în sume cuprinse între 1000 şi 2000 de lei.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE