Peste 100 de moldoveni din Irlanda s-au adunat duminică, 22 februarie, la o acţiune de protest privind refuzul repetat al Comisiei Electorale Centrale (CEC) de a deschide o secţie de votare la Dublin. Participanţii au scandat: „Vrem să votăm", "Vrem secţii de votare!”, “Nu împiedicaţi libera exprimare". Aceste mesaje au fost scandate şi în limba engleza pentru a informa opinia publica despre încălcarea dreptului la vot.

„Este îngrijorător faptul că CEC-ul a oferit un răspuns formal fără a lua în calcul motivele întemeiate invocate de cetăţenii RM aflaţi în Irlanda. Considerăm acest răspuns ofensator, lipsit de dorinţă din partea „arbitrilor electorali"  de a găsi soluţii pentru cetăţenii R. Moldova rezidenţi în ţările în care R. Moldova nu are misiuni diplomatice pentru exercitarea dreptului constituţional la vot”, au declarat protestatarii.

Amintim că la data de 30 ianuarie şi, ulterior, la 5 februarie, Asociaţia Comunităţii Moldovenilor în Irlanda a expediat două demersuri în care a solicitat deschiderea unei secţii de votare în oraşul Dublin pentru alegerile parlamentare din 5 aprilie 2009, având motive întemeiate privind imposibilitatea deplasării la secţia de votare din cadrul ambasadei RM din Londra.

Prin această acţiune tinerii vor să comunice CEC-ului că „sunt la curenţi cu fraudele şi încălcările aşa numiţilor apărători ai legii”. De asemenea, ei cer CEC să intervină pentru a pune capăt acţiunilor antidemocratice faţă de unii concurenţi electorali.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE