În baza deciziei Guvernului de miercuri, 27 aprilie, autorităţile publice locale vor beneficia de circa 16 mln lei din bugetul de stat. Aceşti bani vor fi distribuiţivictimelor represiunilor politicepentru restituirea valorii bunurilor. De aceste compensaţii vor beneficia 253 persoane,stabilite în baza deciziilor comisiilor speciale.
La fel, Executivul a decis ca organizarea odihnei copiilor şi adolescenţilor în sezonul estival. Potrivit acestei decizii,familiile social vulnerabile, sau defavorizate, cele monoparentale sau cu mulţi copii, precum şi copiiicu performanţe la studii sau sînt învingători la olimpiade vor beneficia de bilete gratuite pentru taberele de odihnă în proporţie de 25 % din totalul biletelor. Ministerele şi autorităţile administrative vor organiza diverse activităţi cultural-distractive în acest sens.
De asemnea, prin intermediul Fondului Republican şi a fondurilor locale de susţinere socială a populaţiei, circa 4,7 mln lei vor fi distribuiţi veteranilor şi invalizilor celui de-al doilea Război mondial, precum şi familiilor celor căzuţi.
De menţionat, că acest ajutor material unic este în mărime de 600 lei pentru participanţi şi invalizi, iar în total de aceste ajutoare financiare vor beneficia 8432 de persoane

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE