adevarul.roUcigaşi plătiţi au irupt - duminică, 31 ianuarie, în oraşul mexican Ciudad Juarez - într-un imobil în care un grup de liceeni celebrau o victorie sportivă şi au ucis 13 tineri, aparent fără motiv, informează Reuters.
Indivizi înarmaţi au descins din patru vehicule 4x4 şi au deschis focul asupra liceenilor reuniţi într-o casă din Ciudad Juarez, unul din oraşele cele mai violente în lume, situat la frontiera cu SUA, în faţa oraşului texan El Paso. ”Erau 15 bărbaţi. Au blocat străzile învecinate şi au început să tragă asupra casei în timp ce intrau în ea”, a relatat un purtător de cuvânt al armatei, Enrique Torres.
Cei 13 tineri ucişi aveau între 15 şi 20 de ani. Alte 17 persoane au fost rănite, unele dintre ele fiind în stare gravă, a adăugat Torres.
Mobilul agresiunii nu a fost stabilit, dar unii adolescenţi se implică în răpiri, potrivit poliţiei şi se mai întâmplă ca ucigaşi în solda traficanţilor de droguri să deschidă focul în timpul sărbătorilor în oraş.
Ciudad Juarez este teatrul unor confruntări sângeroase între cartelurile drogurilor. În ultimii doi ani, cel puţin şapte centre de dezintoxicare au fost atacate în oraş, fiind ţinte ale traficanţilor rivali. În septembrie 2009, două atacuri s-au soldat cu 28 de morţi.
Violenţele legate de traficul de droguri au făcut 2.650 de morţi la Ciudad Juarez doar anul trecut, iar asasinatele comanditate de carteluri s-au multiplicat de la începutul anului 2010.
Mexicul este principala cale de tranzit al cocainei sud-americane către SUA şi este un important producător de marijuana şi heroină.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE