Rodica Verbeniuc, șefa secției Comunicări Corporative Moldcell a declarat că prin aplicarea cerințelor de bază ale Codului companiei se află și promovarea unei culturi corporative pro-ecologice, se angajează să folosească principiile celor 3-R: reduce, reutilizează, reciclează.

Participanții la această acțiune, printre care şi echipa Politik, s-au implicat atât la curățarea teritoriului de gunoaie, cât și la instalarea plăcuțelor informative menite să reamintească vizitatorilor despre necesitatea și importanța protejării mediului înconjurător. Prin această înițiativă de voluntariat, companiile membre ale Pactului Global al Națiunilor Unite din Moldova au lansat o campanie națională privind protecția mediului ambiant care prevede o serie de acțiuni ce promovează o atitudine pro-ecologică.  

”Este o acțiune binevenită, în primul rând provoacă efect ecologic, dar și spiritual pentru noi, astfel avem posibilitatea să ne rupem de la rutina de zi cu zi. Este o activitate salutabilă doar că ar fi bine să facem mai des asemenea activități", a declarat pentru Politik Marin Lavric, directorul filialei Moldova Agroindbank.

”Am acceptat să participăm la această acțiune de voluntariat pentru că nu suntem indiferenți de ceea ce se întâmplă în societate, în orașul nostru. Dorim să transmitem un mesaj persoanelor care vin să se odihnească în parc, noi suntem responsabili să ne îngrijim mediul. Nu este de ajuns să venim doar o dată în an și să facem asemenea acțiuni, sigur că trebuie să facem acest lucru mai des. Eu cred că societatea noastră are nevoie de îndemnuri și dacă s-ar organiza mai des asemenea acțiuni cu siguranță că s-ar implica mai multă lume,” a spus Nicolae Pojoga, director executiv compania Linella.

”Chiar din primii ani de la inițiativa rețelei Pactului Global al Națiunilor Unite din Moldova participăm la asemenea acțiune pentru că RED Union Fenosa este o companie care are în obiectivul său protecția mediului ambiant”, a declarat Francisco Gomez Campo, director corporativ RED Union Fenosa.

”Este o acțiune salutabilă pentru că astfel, oamenii, demonstrează că le pasă nu numai de viitor, dar și de prezent protejând natura. Noi, cei prezenți în parc am încercat să atragem atenția tuturor că trebuie să păstrăm bogățiile și îi îndemnăm pe fiecare să nu fie indiferent. Cred că această inițiativă va fi un exemplu pentru toți cetățenii R. Moldova”, a spus Ian Lisnevschi, directorul Polit Consult.  

Iniţiativa Pactului Global a fost lansată la sediul central al Naţiunilor Unite din New York la 26 iulie 2000. În prezent, peste 5.000 de companii din toate regiunile lumii, inclusiv şi organizaţiile internaţionale ale societăţii civile şi organizaţiile muncii sunt implicate în Pactul Global activând pentru a promova zece principii universale în aşa domenii ca drepturile omului, standardele de muncă, mediul înconjurător şi combaterea corupţiei. Pactul Global este o iniţiativă directă a Secretarului General.

Circa 200 de angajați, reprezentând 15 companii din Moldova și Agenții ONU locale au participat la acțiunea de salubrizare a parcului din pădurea Râșcani.

click pe foto (fotocronica de la Politik - Ziua verde)

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE