simbolZece persoane, inclusiv pilotul unui avion militar yemenit de tip Antonov, au murit miercuri după ce un avion s-a prăbuşit la nord de Sanaa, a anunţat o sursă militară citată de site-ul Ministerului Apărării, relatează AFP, citat de Mediafax.
"Un avion (de tip) Antonov s-a prăbuşit în urma unei pene tehnice. Pilotul şi alte nouă persoane au murit" în urma prăbuşirii avionului, a declarat o sursă militară pentru site-ul 26sp.net al Ministerului Apărării.
Informaţia a fost comunicată unor jurnalişti prin SMS.
Prăbuşirea a avut loc pe un teren pustiu, la Al-Hassaba, un cartier din nordul capitalei Sanaa, au declarat locuitori din zonă.
Un fotograf AFP a putut să vadă trei cadavre carbonizate la locul prăbuşirii.
O sursă aeroportuară a declarat pentru AFP că un avion de tip Antonov aparţinând armatei yemenite, aflat într-o misiune de antrenament, s-a prăbuşit la nord de Sanaa, la aproximativ 15 kilometri de aeroportul capitalei.
"Un avion militar (de tip) Antonov s-a prăbuşit în cartierul Al-Hassaba în timp ce se pregătea să aterizeze" la o bază aeriană din apropierea aeroportului din Sanaa, a declarat sursa aeroportuară.
"Avionul, care se afla într-o misiune de antrenament, a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă, în urma unei pene de motor, dar s-a prăbuşit la Al-Hassaba", a adăugat aceeaşi sursă.
Trei explozii succesive au fost auzite în sector, iar o coloană de fum se degaja, după accident, a declarat pentru AFP un locuitor.
Echipaje de pompieri şi ambulanţă au fost trimise de urgenţă la locul prăbuşirii, survolat de un elicopter al armatei, potrivit unor locuitori.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE