Zâmbete, bucurii, cadouri, cântece şi voie-bună, au primit în dar de ziua lor copiii de la orfelinatul pe str. Cuza Vodă din secorul Botanica al capitalei, din partea Organizaţiei Tineretului din Chişinău a Partidului Popular din Moldova.

Membrii ai organizației au sărbătorit Ziua Copilului alături de micuții de la ofelinat. Copiii au primit în dar jucării, dulciuri și au avut parte de diverse jocuri și concursuri.

”Am dorit să le aducem micuților zâmbete și bucurii, să le ștergem tristețea și singurătatea din priviri. Am încercat să-i facem să uite măcar pentru o zi de faptul că nu au părinți și că nu are cine să le ofere dragoste, căldură și o copilărie fericită”, a declarat președintele organizației de tineret, Igor Rascazov .

Organizația tinerilor a PPM vor continua acțiunea socială în mai multe case de copii din Moldova. ”Este doar un început, un semnal de start pentu toți tinerii din țară, să fim alături de cei care au nevoie de susținere și dragoste - faptele bune spun mai mult și sunt mai importante decât vorbele, dorim să vedem zâmbete și bucurii pe chipurile copiilor nu doar în această zi”, a declarat președintele partidului Ian Lisnevschi.

Pentru prima oară în lume, ziua internațională a copilului a fost sărbătorită în octombrie 1953 și a fost sponsorizată de către Uniunea Internațională pentru Bunăstarea Copilului din Geneva. Ideea de a avea o zi internațională i-a venit lui Rubab Mansoor elev în clasa a 8-a și a fost acceptată și adoptată de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite în anul 1954.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE