"Preţul biletelor la cinema se va dubla dacă Ministerul Culturii va obliga distribuitorii moldoveni de filme să subtitreze în limba română toate producţiile cinematografice". Este declaraţia proprietarului celei mai mari reţele de cinematografe din Moldova, Victor Şelin. În replică, ministrul Culturii ameninţă, că dacă nu vor respecta regulamentul, atunci când va intra în vigoare, cinematografele vor fi amendate şi chiar închise.
Într-o declaraţie pentru Publika TV, Victor Şelin spune că echipamentul pentru subtitrare costă mult, aşa că va nevoit să mărească preţul biletelor chiar şi de două ori. Astfel, oamenii nu vor mai avea bani să meargă la cinema, spune Şelin. De asemenea, instalarea echipamentului durează nu mai puţin de şase luni, iar cinematografele vor trebui să ia o pauză de jumătate de an pentru punerea în funcţiune.
În această perioadă, afirmă Şelin, proiecţia peliculelor va fi suspendată, ceea ce va duce la alte pierderi financiare. "La Cahul, Ungheni, Bălţi şi Soroca, filmele şi aşa rulează doar de două ori pe săptămână, pentru că populaţia nu are bani. Producţiile cinematografice în format tridimensional nu pot fi subtitrate din motive tehnice. Putem să aducem pelicule subtitrate din România, cu sonorizare originală, dar nu toţi cunosc, de exemplu, limba engleză", a mai declarat Şelin.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE