Despre acest lucru liderul PCRM, Vladimir Voronin a declarat astăzi, 5 octombrie în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit lui, dacă R. Moldova va intra în această Uniune, va plăti un preț unic, mai mic, pentru resursele energetice, iar conflictul Transnistrean va fi rezolvat imediat.
”În condițiile în care potențialul de integrare în UE va fi peste 10-20 de ani, la Est se conturează un nou proiect integrațional ”Uniunea Vamală Eurasiatică”. Spațiul economic unic al Rusiei, Belarus și Kazahstan permite negocierea cu UE și abolirea regimului de vize cu aceasta”, a declarat Vladimir Voronin.
Potrivit ex-președintelui țării, în Moldova criza s-a declanșat nu doar din faptul că nu avem un Președinte, ci pentru că liderii politici au o criză de idei.
”În cazul în care liderii AIE ar fi avut vreo strategie de dezvoltare, președintele ar fi ales mai demult, dar așa el va fi ales prin ușa din spate, prin căi conspirative: cine și cu cine se va înțelege, când vor avea loc alegerile anticipate și dacă se va găsi vreun șiretlic nou pentru a modifica Constituția. Noi nu vedem diferențe fundamentale în majoritatea de guvernare, nu vedem cine din acest trio este mai frumos , mai deștept, mai oligarh și cine dintre cei doi Vlazi este mai aproape de Ghimpu?”, a mai menționat liderul communist.
Potrivit lui Voronin, în prezent Moldova are o datorie externă de 5 mlrd de lei, iar aderarea la acest spațiu vamal unic ar putea fi o soluție pentru situația creată. Politicianul mai propune crearea unei Comisii de profil, care va avea drept scop analiza acestei situații și pregătirea pentru integrarea în acest spațiu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE