Despre aceasta a declarat liderul PCRM, Vladimir Voronin miercuri, 6 iulie, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.
 
Astfel, liderul PCRM, nu a ezitat să arate oficialului european nemulţumirea faţă de actuala guvernare. ” Circumstanţe în care liderii Alianţei se numesc permanent „contrabandişti”, „oligarhi”, „păpuşari”, puţin probabil merită să fim miraţi că nu doar opoziţia, ci minimum jumătate din alegătorii activi nu consideră că această guvernare este legitimă, democratică, europeană”, a declarat acesta.
 
De asemenea, Voronin nu a trecut cu vederea nici demiterea din funcţie a preşedintelui Curţii Supreme de Justiţie, Ion Muruianu, care l-a indignat enorm.  În opinia sa, aceasta este o demonstrare a forţei, o presiune fără precedent asupra întregului sistem judecătoresc.
 
În cadrul întâlnirii fostul preşedinte a criticat poziţia UE, care nu înceară, ca înainte, să aplaneze ca un arbitru pe timp de criză conflictul în progresie. "Nu mai menţionez faptul ca să ceară acestei guvernări să înceteze de a fi un „regim antipopular”, care flutură steagul UE ca o pe o bâtă”, a acuzat Voronin.
 
Mai mult, liderul PCRM l-a acuzat și pe preşedintele României, Traian Băsescu. Comuniştii cer condamnarea publică de către UE a declaraţiilor acestuia.
 
"Preşedintele unei ţări membre a UE, a admis și recunoscut ca fiind corecte acţiunile unui criminal de război și un călău nazist ca Antonescu, cu participarea nemijlocită a căruia au fost exterminaţi mai mult de 300 mii de oameni", a conchis Voronin.
  
De menționat că preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, aflat într-o vizită de lucru la Chișinău, a mai avut pe parcursul zilei de ieri întrevederi cu premierul Vlad Filat și președintele interimar Marian Lupu.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE