Liderul PCRM, Vladimir Voronin, admite că partidul său ar putea crea o Coaliție de stânga alături de Partidul Democrat și cel al Socialiștilor. De asemenea, el este gata să accepte voturile celor de stânga pentru a deveni din nou președinte al țării, anunță Politik.md.
Asemenea declarații Voronin le-a lansat în cadrul emisiunii „Politica” de la postul TV7. Pentru asta Voronin cere demisii în lanț și organizarea alegerilor anticipate.
„Dacă noi ajungem la aceea ca să punem în capul mesei alegerile prezidențiale, alegerile parlamentare anticipate, cu cine discutăm aceste probleme, ce facem mai departe, atunci nu se exclude nimic. Eu nu pot spune categoric că noi excludem. Noi nu trebuie să ne gândim la Voronin ce post o să ocupe, noi trebuie să vedem ce facem cu Moldova mai departe. Nu exclud nimic. Ar putea fi o fuzionare PCRM, PD, social-democrați, socialiști și toți ceilalți. În timpul negocierilor, noi vom ţine cont de problemele oamenilor şi mai puţin de funcţiile pe care le vom ocupa noi, ca membri de partid”, a declarat Vladimir Voronin.
Cu privire la înaintarea candidaturii sale la funcția de președinte, liderul comuniștilor spune că va depinde de condițiile înaintate și de obligațiile care i se vor impune. Cu toate astea, Vladimir Voronin consideră că reprezentanții celor două partide nu-i vor propune funcția de președinte sau uniunea forțelor.
De asemenea, PCRM va solicita în Parlament demisii în lanț. Printre cei, cărora comuniștii le cer demisia sunt: preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urecheanu; preşedintele CEC, Iurie Ciocan; dar și directorul CNA, Viorel Chetraru. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE