Liderul comuniștilor, Vladimir Voronin, a descris modul în care majoritatea parlametară este influențată de către anumiți deputați, informează Politik.md. În special, comunistul s-a referit la faptul că președintele PD, Marian Lupu, ar influența deciziile și votul în Parlament, aducând exemplul unei inițiative înaintate de către PCRM.
„Când a venit timpul să se voteze — iar până la asta, încă în prima jumătate a zilei, un careva „doi metri de bulbuci” (Marian Lupu — n. red.) umbla printre rânduri, mai mult printre cei 14 trădători, şoptindu-le ceva la ureche. Când a venit momentul votării, s-a calculat în mare grabă numărul de deputaţi prezenţi. Şi chiar înainte de a fi anunţată votarea, încă doi — Reşetnicov şi Mihalache, s-au ridicat şi au plecat. Au fost alungaţi din sală, ca să nu fie cvorum.
Iar până la asta socialistul cu numele Igor Dodon, care spunea că fracţiunea lui va vota această „minunată propunere”, de asemenea a plecat şi nu a revenit în sală pentru a vota. Eu nu voi crede că toate acestea sunt nişte lucruri întâmplătoare. Eu văd în aceste lucruri un spectacol, un act planificat în mod intenţionat”, a menționat Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Vineri cu Anatolie Golea”, de la postul de televiziune RTR-Moldova.
De asemenea, șeful comuniștilor este indignat de faptul că majoritatea parlamentară nu a susţinut un alt document elaborat de PCRM: Declaraţia cu privire la condamnarea faptelor de corupere politică. În acest sens, Voronin îi consideră vinovați și pe jurnaliștii, care se lasă a fi influențați de patroni, dar și pe unii din opoziție, care au fost la guvernare în ultimii ani, adică pe cei din PLDM.  
„Haideţi să vorbim despre cei care au furat miliardele! Cine i-a ridicat atât de sus? De şase ori liderii PLDM au devenit prim-miniştri. Oare asta s-a putut întîmpla fără ajutorul presei? Alt moment: aşa-numiţii sociologi, politologi, analişti care seara se întrunesc la toate posturile de televiziune, îi prostesc pe oameni, îi mint în modul cel mai obraznic. Asta nu e altceva decât corupţie ideologică. Pe această camilă o hrăneşte anume corupţia politică. Ei induc în eroare poporul. Atât timp cât Guvernul va fi format în baza principiului de apartenenţă politică, lucrurile vor continua să meargă în aceeaşi manieră”, a mai spus Voronin.
De cealaltă parte, președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov a declarat că lupta împotriva corupţiei trebuie s-o poarte structurile specializate, iar „Parlamentul nu trebuie să se implice în proces, ci să adopte legile corespunzătoare”.  Referitor la nevotarea Declarației înaintate de PCRM, Diacov a încercat să-i îndreptăţească pe colegii din Parlament şi a spus că la acea oră mai mulți deputați aveau planificate din timp întâlniri cu reprezentanții din raioane.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE