Vladimir Cebotari spune că democrații nu se țin de fotolii, inclusiv de cel de președinte al Parlamentului. „Dacă PSRM consideră că pentru ei este foarte important pentru a-și duce la capăt angajamentele față de oameni, să dețină funcția de speaker, noi nu vedem mare probleme în aceasta. Avem toată flexibilitatea necesară să găsim compromis pe toate problemele care pot contribui la îmbunătățirea vieții oamenilor, bunăstării lor și a stării de lucruri în Republica Moldova”, a menționat politicianul.

Vicepreședintele PDM spune că în prezent în formațiune nu s-a discutat despre funcții și poziții, dar este necesar să se vadă mai întâi care vor fi prioritățile pe care le vor pune în discuție socialiștii. „În funcție de priorități, vedem care vor fi pozițiile și oamenii cei mai buni în pozițiile-cheie ca să le realizeze”, a declarat Vladimir Cebotari.

Politicianul spune că proiectele începute de PDM cum ar fi „Drumuri bune”, „Prima casă” vor fi printre prioritățile democraților în discuția cu socialiștii pentru crearea viitoarei coaliții. „Este adevărat, noi cu Partidul Socialiștilor suntem concurenți politici, dar în acelați timp, atât ei, cât și PDM au drept priorități sau cel puțin promisiuni problemele sociale ale populației”, a notat Vladimir Cebotari.

Pe data de 31 mai, Partidul Democrat a lansat o invitație către Partidul Socialiștilor pentru o discuție, „astfel încât să se vadă dacă poate fi găsită o formulă de colaborare parlamentară, care să aibă la bază așteptările și prioritățile cetățenilor”.

 
 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE