Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea consideră că părăsirea de către Moldova a CSI trebuie să fie una pragmatică reieșind di interesul național al RM. El spune că pe acest subiect ar trebui să se expună cetățenii.

„Decizia de părăsire a CSI de către Moldova aparține poporului RM și trebuie să fie luat strict pragmatic reieșind din interesele naționale a RM. Noi trebuie să înțelegem că Moldova are astăzi niște relații comerciale cu Kazahstan, Azerbaidjan, Tadjikistan, avem exporturi și importuri în aceste state. Din acest considerent, trebuie fiecare întrebare analizată la rece, discutată, de văzut ce este în interesul nostru național și de luat decizia, ea aparține poporului și nu trebuie luată le emoție, cu bombe lacrimogene. Repet, părerea noastră este că noi trebuie să fim extrem  de pragmatici și să facem o analiză profundă a intereselor naționale a RM, aceasta este părerea mea”, a subliniat Vladimir Bolea.

Anterior, Ministrul Economiei Dumitru Alaiba declara că Republica Moldova trebuie „să se despartă definitiv de mizeria post-sovietică”. Într-un comentariu pe Facebook, oficialul moldovean a menționat că, în prezent, 70% din comerțul Moldovei este spre piața Uniunii Europene și mai puțin de 5% cu Rusia/Comunitatea Țărilor Independente (CSI).

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE