Prim-vicepreședintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, recunoaște că guvernarea pro-europeană a admis un șir de eșecuri, atunci când a început punerea în aplicare a reformelor în instituțiilor de stat.
Democratul susține că gafele au fost comise din cauza războaielor politice, alegerilor și incapacitatea guvernării de a urma un plan coerent. „Adevărul e că nu e atât de simplu să fii liber, trebuie să ştii cum să activezi într-o societate democratică, ori noi toţi provenim dintr-un trecut puţin altfel şi trebuie să învăţăm anumite lucruri din mers despre democraţie.
Viteza cu care învăţăm ar trebui însă să fie mai mare. În Moldova mereu a fost o problemă să activezi în alianţe politice, cred că abia după ce am făcut anumite greşeli am început să învăţăm să lucrăm mai bine în acest format politic, iar diferenţele dintre prima alianţă şi cea de acum sunt evidente la capitolul conlucrare”, a declarat Vlad Plahotniuc în cadrul unui interviu pentru tribuna.md.
Cu toate astea, el consideră că niște eventuale alegeri anticipate ar fi riscante pentru R. Moldova, pentru că la putere ar putea veni forțele de stânga.  „Sigur, alternativa este să vină stînga la putere, dacă ne luăm după ceea ce avem acum în Parlament. Dar este stînga actuală reprezentantă a intereselor reale ale oamenilor, în special a aspiraţiilor pro-europene? Dar dacă oamenii vor vrea să vină stînga şi aceste partide vor primi votul lor majoritar, nu avem decît să-l respectăm şi să-i lăsăm să conducă ţara”, susține Plahotniuc.
Referitor la protestele organizate în Piața Marii Adunări Naționale, democratul spune că acestea sunt mixte, adică o parte din protestatari sunt cei care suferă din cauza crizei economice și situației sociale din țară, dar că în rândul organizatorilor ar fi câteva persoane, care își doresc crearea unui partid politic. Acest lucru Vlad Plahotniuc îl consideră greșit și spune că sentimentele și nemulțumirile oamenilor sunt exploatate astfel, pentru interesele unui grup politic de a ajunge la putere. 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE