„Summit-ul de la Varşovia va fi o oportunitate de a demonstra angajamentul nostru faţă de Parteneriatul Estic, dar şi o posibilitate de a evalua eforturile noastre în implementarea eficientă a Parteneriatului. De asemenea, acest Summit ne va permite să dezbatem viitorul Parteneriatului Estic ca o politică ambiţioasă a Uniunii Europene şi a partenerilor săi europeni, inclusiv prin prisma dezvoltării ulterioare şi a iniţiativelor comune pe dimenisiunile bilaterale şi multilaterale", se arată în textul invitaţiei semnate de către aceștia.
La eveniment vor participa şefi de state şi guverne din cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene şi din cele şase state ale Parteneriatului Estic, dar şi numeroşi reprezentanţi ai societăţii civile și mediului de afaceri.
De menționat că, în cadrul Summit-ului vor avea loc două evenimente importante, o conferinţă a Parteneriatului Estic privind societatea civilă, care se va desfăşura la Varşovia, şi primul Business Forum al Parteneriatului Estic ce va avea loc la Sopot.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE