Liderul PLDM, Vlad Filat, a fost adus astăzi din nou în fața magistraților de la judecătoria Buiucani, informează Politik.md. El a fost adus în cătușe de către un grup de oameni mascați, după care politicianul și avocații lui au intrat în sala de ședințe.
Presa nu are acces la aceste ședințe, ea fiind prezentă doar pe holurile judecătoriei, iar trecerea este restricționată de oameni mascați, dotați cu echipament special.  Asta deși experții APCE au cerut ca procesele de judecată în cazul lui Vlad Filat să fie publice, odată ce problema este una de interes național.
Întrebat despre subiectul discuțiilor cu coraportorii APCE, Vlad Filat a răspuns că au vorbit despre situația gravă din R. Moldova.
Menționăm, că dosarul pe marginea acestui caz durează deja de circa 5 luni. Vlad Filat este învinuit în cazul delapidărilor de fonduri din sistemul bancar, deși avocații săi resping toate acuzațiile.
De asemenea, avocații liberal-democratului susțin că clientul lor este ținut ilegal și au făcut trimitere la decizia Curții Constituționale, care spune că mandatele de arest preventiv nu pot depăși termenul de 30 de zile. 
ziarulnational.md 

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE