Liderul PLDM, Vlad Filat, consideră că revendicările celor din Piața Marii Adunări Naționale cu privire la organizarea alegerilor parlamentare anticipate ar însemna pentru țara noastră o catastrofă. El afirmă că demisia conducerii țării va duce țara în incertitudine.
„Pot să vă spun, în cunoștință de cauză, în cazul unor alegeri anticipate țara ar reintra într-o perioadă foarte și foarte complicată. Pot chiar să spun că ar fi o catastrofă pentru Republica Moldova. Ceea ce ține de forțele politice, sigur, poți să ceri, să ai revendicări, doar că într-un stat de drept sunt procese democratice. În cazul dat, în Republica Moldova, trebuie să menționez, au avut loc alegeri parlamentare în noiembrie anul trecut”, a declarat Vlad Filat, în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.
Mai mult, liberal-democratul consideră că aceste alegeri anticipate ar însemna schimbarea vectorului de dezvoltare a ţării noastre.  „Este un interes sporit din partea Federaţiei Ruse ca să preia controlul politic în Republica Moldova. În acest sens folosesc instrumente, trebuie să recunoaştem, foarte eficiente, pornind de la presiuni economice, cu caracter umanitar, cu finanţare foarte mare a partidelor care le reprezintă interesele în Republica Moldova şi, desigur, printr-o manipulare fără precedent prin intermediul presei ruseşti.

Şi, în acest context, să nu uităm şi situaţia din Ucraina, și această situaţie din Republica Moldova, care ar putea fi utilizată, într-un fel sau altul, urmărind procesele din Ucraina”, mai spune Filat.

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE