Liderul PLDM, Vlad Filat, vine cu un mesaj, la o distanță de cinci luni de când a fost încătușat. Mesajul a fost publicat pe pagina sa de facebook de către administratorul grupului, dar cu acordul liderului liberal-democraților.
Filat amintește despre demisia lui Dorin Drăguțanu și o întâlnire tete-a-tete la clubul  Nobil, după care a urmat demisia Guvernului Streleț. Deși atunci Guvernul a fost demis pentru suspiciuni de corupție, Vlad Filat se întreabă de ce nu au urmat anchetele și investigațiile, specificând că totul a fost „doar un pretex inventat”.
„Izolarea mea a dus, așa cum era de așteptat, la ruperea fracțiunii. Unii șantajați (vă amintiți dragi colegi cum îmi plângeați pe umăr că sunteți presați?... apropo, v-ați rezolvat problemele?), alții cumpărați.
Într-un final Moldova a ajuns să fie capturată în totalitate!
În tot acest timp, cel mai mare show organizat vreodată în Parlament, soldat cu reținerea mea în direct la televizor, s-a transformat într-o ședință de judecată care are loc pe întuneric, cu ușile închise și cu presa păzită de mascați înarmați cu automate.
Deși am cerut în repetate rânduri ca procesul să fie unul public, în așa fel ca fiecare dintre voi să afle adevărul, să vadă acele așa zise probe, bâlbâielile lui Shor, ochii plecați ai judecătorilor, procurorii, au încălcat din nou legea, și au ținut de indicațiile transmise în șoaptă de patronul cu sediul de pe Cantermir: totul trebuie să se desfășoare cu ușile închise”, se menționează în mesajul lui Vlad Filat.
Acesta susține repetat că dosarul său este unul politic și că ar avea scopul de a distruge PLDM-ul și pe Filat personal. De asemenea, liberal-democratul vine cu un apel către societate și îi cere ca să insiste asupra transparenței, pentru ca dosarele de rezonanță să fie cunoscute publicului larg.
Iată ce mai scrie Vlad Filat:
Eu voi continua să lupt. Voi încerca să-mi demonstrez nevinovăția, chiar dacă mi se șoptește că sentința este deja pregătită. Voi încerca să transmit mesaje, deși fiecare pas al meu este strict monitorizat, iar corespondența verificată și orice informație pe care vreau să o fac publică - ajunge mai întâi pe strada Cantemir.
Și la final, o întrebare pentru cel mai mare luptător pentru adevăr. Domnule Ghimpu, ați spus că nu coborâți din copac până când Shor nu va fi arestat? Am auzit că totuși v-ați dat jos, doar că ați ajuns direct în buzunarul lui Plahotniuc. Cum e acolo? E călduț și bine?
Precizez că dupa orice încercare de a declara ceva, condițiile de detenție se înăspresc brusc. Sub pretexte, bineînțeles legale, îmi sunt organizate percheziții inopinate. Sau, având dreptul la 20 de minute de telefon pe săptămână, sunt pus în situația să aleg: vorbesc la telefon cu mama bolnavă sau aleg să aud vocea copilului meu de un an... Și asta pentru că gardianului îi e greu să apeleze la două numere de telefon. Cred că în curând în celula va fi plasat un recidivist periculos, așa cum s-a mai întâmplat, ca să am grijă ce vorbesc data viitoare.
Dar nu-i nimic, ce nu te omoară te face mai puternic, parcă așa spun filozofii. Și, deocamdată, sunt viu.
 
 
Posted by Vlad Filat on 15 Martie 2016

URMĂREȘTE POLITIK.MD PE